Amore of sweden

Den svenska synden online

knipkulor

Att knipa är livet!

 

I dagens Sverige är det snarare regel än undantag att träna 3-5ggr/veckan och soci­ala medier överöses med bilder på välsvarvade personer och framförallt kvin­nor. Idealet på kvinnokroppen har gått från att vara slank och feminin, till mus­kulös och välbyggd. Men det finns en muskel som alltför ofta glöms bort vil­ket leder till stora konsekvenser för kvinnan. Jag pratar förstås om bäckenmusku­laturen.

Bäckenmuskulaturen har till uppgift att hålla underlivsorga­nen på plats, vara eftergivlig vid förlossning, kontrollera kontinen­sen och dessutom är den viktig för kvinnans orgasm. Under min utbildning till barn­morska har jag mött alltför många kvinnor som är ”skadade” efter graviditet och förlossning på grund av att man ”glömt” bort att träna bäckenmuskulaturen. Dessutom är det många idrottskvinnor som inte heller prioriterar att träna bäckenbot­ten vilket leder till att dem har svårt att ”hålla urinen” redan i unga år.

kegelövningar

Ett annat problem är att kvinnor inte heller vet hur man kniper på rätt sätt. På mark­naden idag finns en mängd olika knipkulor som underlättar knipövningar för kvinnan och hjälper kvinnan att hitta rätt sätt att knipa. Knipkulor är runda ku­lor med tyngder och övningen går ut på att knipa så att kulan inte ramlar ur vagi­nan. M-shop säljer även knipkulor som utmanar kvinnan ännu mer. Öv­ningen går ut på att föra upp fyra kulor i vagina och utmaningen blir sedan att bara genom att knipa försöka få kulorna att hamna i en rak linje. Kvinnor, ni kom­mer bli överraskade över vad ni kan!

Så kvinnor, glöm inte att träna den viktigaste muskeln i hela kroppen, för trots att den inte syns kommer du uppleva förändringen. Du får inte bara ett bättre sex­liv med starkare orgasmer, utan du slipper också att använda trosskydd om ett par år!

 

Caroline, 30, barnmorskestudent

info@amoreofsweden.se • December 18, 2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *