Amore of sweden

Den svenska synden online

Porr

Varför tittar man på porr?

 

I artikeln nedan berättar sexexperter varför män tittar på porr. De som tittar på porr har flera saker gemensamt, dem har en fri inställning till sex, använder ofta kondom- och så är dem feminister.

Det sista visar en ny studie som publiceras i Journal of Sex Research “, som side6.dk pratar om här.

Den kanadensiska studien, som bygger på uppgifter från nästan 30.000 amerikanska män och kvinnor visar att dem som tittar på porr har en mer positiv syn på kvinnor och jämställdhet än dem som inte tittar på porr. Denna studie tillbakavisar den annars välkända myten om att porr får män att bara se kvinnor som sexobjekt och göra dem mer aggressiva i sängen, och att kvinnorna hade accepterat sin roll som offer.

Konst eller porr?

Studien pekar också på att det finns många teorier och studier om hur porr bör ha en negativ inverkan på konsumenten, men det finns ingen mer forskning om huruvida porr har positiva effekter. Den diskuterar också om tidigare studier som visar att porr bör leda till ökad ojämlikhet mellan könen.

 

– Jag vill inte leva i en kultur där vår regering beslutar att reglera eller förbjuda beteende eller vissa material, eftersom de tror att de är skadliga. Jag vill hellre ha bevis som visar att det faktiskt är farligt först, säger Taylor Kohut, som är en av personerna bakom den kanadensiska studien.

 

Erotica

Jämställdhet

Även andra teorier har arbetat med att du skulle få en orealistisk syn på sex genom att titta på porr. Det finns nu andra forskare som menar att porr är att informera om sex och minska skammen i samband med sex.

 

Den nya studien visar att endast 23 procent av dem som hade sett porr inom det senaste året, inte har en större tendens att identifiera sig som feminister. Medan resterande 77 procent hade mycket mer sympati med kampen för jämställdhet mellan könen. Detta skulle innebära att dem som tittar på porr är med kvinnor i kampen mot ojämlikhet på arbetsplatsen och i samhället.

 

– Eftersom Internet har kunnat ge oss tillgång till porr, har mängden våldtäkter och våld i hemmet minskat dramatiskt, sade Christopher Ferguson, professor i psykologi vid Texas A & M International University, som stöder den nya studien, till independent.co.uk.

 

Forskarna erkänner att de inte påvisats ett orsakssamband mellan pornografi användning och könsvänliga attityder. Så det är inte nödvändigtvis porrens fel att de är feminister … I själva verket menar de att de människor som tittar på porr redan är positiva till jämställdhet.

Dessutom kan de finnas ett svagt samband mellan de som tittar på porr och feminister att det försvagade påståendet inte stämmer om att män som tittar på porr blir mansgrisar.

info@amoreofsweden.se • December 18, 2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *