Amore of sweden

Den svenska synden online

smartphone och sex

Din Smartphone vs SEX

Smartphones förstör kärlekslivet

Smartphones förstör kärlekslivet

De är bredvid oss ​​när vi sover. De hjälper oss att hitta vägen. Och det påminner oss om viktiga möten. Smartphonen har blivit en viktig del av våra liv, och för många även den viktigaste partnern i vardagen.

En studie av undersökningsföretaget Cint på uppdrag av Samsung visar att många som väljer telefonen före intim kontakter.

På frågan om de hellre skulle göra utan intim kontakt, eller deras smartphone under en period av tre månader, nästan var tredje tillfrågad (29%) säger att de hellre skulle vara utan intim kontakt.

 

Kvinnor och män använder telefonen annorlunda

Studien visar också att män och kvinnor inte har riktigt samma synsätt när det är okej att ta fram sin telefon. I genomsnitt anser kvinnor nämligen att det är mer oförskämt att använda sin smartphone i sociala sammanhang än vad män gör. 80 % av de tillfrågade kvinnorna tror till exempel att det är oförskämt att ta ut telefonen under en date, medan tio procent mindre, det vill säga 70% av män känner på samma sätt.

smartphone och sex

Psykologen och terapeuten, Sanne Linke Möller, sade att beroende på hur du använder din smartphone, kan antingen ha en positiv eller negativ effekt på relationen.

“En av de största anledningarna till att par glider isär är bristen på kontakt. Här är en smartphone naturligtvis ett uppenbart verktyg i det dagliga livet. Det är lätt att skicka ett snabbt textmeddelande medan du är på jobbet, och på så sätt visa sin käraste att du tänker på honom eller henne. När du sedan träffa sin partner, är det i sin tur viktigt att komma ihåg att stoppa unden telefonen “, förklarar Sanne Linke Möller.

När det gäller viktigheten av telefonen är inte de två könen inte överens. Tre av fyra kvinnor (75%) i Samsungs studie motsvarar, angav att de skulle känna panik om de förlorade telefon. Här är de män är lite mer avslappnad. 59% av de tillfrågade män tror att de skulle känna panikkänslor om telefonen gick och försvann.

info@amoreofsweden.se • December 18, 2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *