Amore of sweden

Den svenska synden online

sex med samma partner

Sex med samma partner

Romantisk sex med den partnern du har varit med i flera år, har mycket större djup och hållbarhet än de flyktiga sådana. Men hur gör du för att behålla gnistan?

Här får du tipsen.

I början av förhållandet löser det sig helt själv. Sömnbehovet är minimalt. Arbete och skyldigheter är irriterande avbrott i en oändlig variation av sensuella möten med hungriga kroppar. Blotta tanken på hans fasta rumpa eller hennes böljande klyfta skickar hormonella vulkanutbrott.

Men eftersom tiden går, och lusten att slita kläderna av varandra vid varje tillfälle blir mindre påträngande och ge vika för mer vardagliga sysselsättningar, såsom att äta, ta en dusch och se andra människor.

Det finns inget att göra åt det. Förälskelsen avtar. Allt eftersom förhållandet blir säkrare, bleknar den sexuella spänningen. Varför? Eftersom du har valt att hålla ihop – åtminstone för en stund – och det finns därför inget behov av att mobilisera alla erotiska känslor
Förälskelsens superlim
sex med samma partner
För att göra saken ännu värre börjar även den hormonstorm som flammar upp i sängkammaren, att avta. I den första kärleken flödar sexhormonen testosteron, östrogen, dopamin och oxytocin genom kroppen i en stadig ström så fort ni rör vid varandra. Men efter ca två år går hormonflödet tillbaka till normalläge.

Forskarna kan inte säga exakt varför det händer, men kanske har det med människans utveckling att göra. Det nyfödda barnet har bäst chans att överleva om den har två föräldrar som stannar tillsammans under de första åren.
Hormonrushen måste därför agera som ett slags superlim, vilket bör säkerställa artens överlevnad, och ett “två-års kontrakt” ingår, om parterna funderar på att skaffa barn eller inte. Därefter blir det till att jobba på förhållandet.

Älska varandra på många sätt
Lyckligtvis, kan mycket göras för att bevara och förnya gnistan i förhållandet. Precis som att du behöver träna mångsidigt för att uppnå en god fysisk form – kondition, muskelstyrka och flexibilitet – har sexliv också nytta av olika former av “träning”.

Genom att vara tillsammans på många sätt kan förhållandet peppas och underhållas. Om du har lust och energi att experimentera, kan du och din partner upptäcka aspekter av din sexualitet som du kanske inte har känt att du hade.

Här kan du läsa om fyra olika typer av sex, som, beroende på lust och energi kan vara en del av ditt sexliv.

Rågbrödssex
Precis som brödet är grunden för bra kost, är det erotiska vardagslivet ett sätt att binda er tillsammans som ett par. En lång och nära relation utgör grunden för varmt och tryggt sex som cementerar relationen, eftersom att sexualiteten av goda skäl inte längre är på nyförälskades nivå.

Ändå är det viktigt att förnya det lim som binder er tillsammans. Och det betyder inte att ni inte också kan nå höjderna tillsammans. Mer om detta nedan.
Ge din partner en smekning, som ni vet, leder till upphetsning (ni känner varandra). Om tändningen leder till samlag, kan målet vara en snabb utlösning. För att uppnå detta mål, ska du och din partner gå efter orgasmvänlig beröring, såsom i kvinnans fall innebär klitoris kontakt. Hitta det som är bäst för er. Ni kommer förmodligen inte förstöra sängen eller väcka grannarna med denna typ av sex, men förhoppningsvis somnar ni med ett nöjt leende på läpparna – och i hjärtat.

Människan lever dock inte enbart på rågbröd, så om du har sex fyra gånger i veckan, då kan rågbrödssex fungera två, eller kanske tre gånger.

Spontant sex

Så länge sexhormonerna viner runt kroppen, går du med en ständig önskan att få hoppa på din partner. Allteftersom flyttar libido lite “baklänges” i hjärnan, men det försvinner lyckligtvis inte. Det sover bara.

I teorin är det enkelt: Genom att agera som ni gjorde innan, kan ni locka fram driften igen. Hjärnan är faktiskt lätt att lura. Det är därför viktigt att bry sig om utseendet, göra dig läcker och sexig för din partner, ta på dig sexiga underkläder, träffas på nya platser, säga stygga ord och njuta av sexuella fantasier. Det främjar spänning och förbereder kroppen och hjärnan på sex.

Ta tillfället i akt, när du är inspirerad att göra det. Följ med din partner i duschen på morgonen, kör in på en rastplats när ni är på väg hem från en fest, eller lägg din hand på din partners knä medan ni tittar på TV. Försök att vara spontan minst en gång i veckan.

Det fina med att lägga lite energi på sex är att hjärnan ser till att dem hormonproducerande organen ger dig tillbaka tiofalt …

Försoningssex
Efter en hetsig diskussion eller kris är sex kanske inte det första du tänker på, men efter att ha varit väldigt oense, känns ett kroppsligt möte väldigt intensiv, påträngande och tillfredsställande.

Den djupa kontakt som uppstår mellan er, när ni plötsligt se varandra i ett nytt försonande ljus, ger ett djupt känslomässigt intryck som skiljer sig avsevärt från andra former av intimitet.
I goda tider upplevs det som en rening och förnyelse av kärleken mellan er. Men det behöver inte vara en stor och våldsam händelse för att nå ett “nytt möte”. Främst handlar det om att återupptäcka och glädja varandra.

Här är sensualitet, förtroende och lugn – inte orgasm – som bör vara i fokus. Förspel är viktigt. Ge varandra sensuell massage, kyssar på kinden, öron och hals och säg snälla saker till varandra.
Det viktigaste är att din partner är i centrum av din uppmärksamhet. Välj sexuella positioner som ger
ögonkontakt. Vad var det som gjorde att du ursprungligen blev kär? Din partner kan alltid överraska dig – ibland får man bara leta lite.

Experimentell kön
Denna typ av sex kommer från förtroende och tillit och ger utrymme för experiment och gränsutmaningar. Tillsammans med din partner, kan du ge dig ut till framkant och testa sexleksaker, nya ställningar, trekant, besöka en swinger klubb eller andra tillägg av sexualitet, utan att fördöma eller ha misstankar.

När din partner ser hemliga delar av dig som ingen annan har sett, stärker det förtroendet mellan er. Dessutom är det en faktor, som är enormt spännande. Ju mer blod som strömmar till könsorganen, desto starkare blir era beröringar och orgasmer.

Hur ska man börja leva ut de sexuella fantasierna? Först behöver du dem. Gör det till en vana att gå på jakt efter dina fantasier – medan du ligger i sängen, står i kö i snabbköpet eller går till jobbet.
Det behöver inte vara något du vill ha i verkligheten. Experiment har visat att när man föreställer sig sexuella scenarier är det också lättare att experimentera i verkligheten.

Ta upp det i samtal med din partner, säg till exempel: “. Jag hade en dröm där du gjorde det och det med mig” Du kan också skicka ett mail, där du berätta för din partner vad du gillar och kommer att göra med hen senare.

Verbalt sex är utmärkt som förspel, eftersom hjärnan också är mycket lyhörd för tankar och mentala bilder.
Sexhormonet flockas. Ta dig tid. Kanske är detta den typ av sex som är bäst för helgen, särskilt på lördag kväll. Denna veckas stress är borta, och ni har hela natten – och söndag – innan ni måste tillbaka till verkligheten.
Lägg till denna krydda cirka en gång i månaden.

Slutligen, en påminnelse: Sex är som god sås som binder rätter tillsammans och ökar njutningen och smaken av måltiden. Behåll viljan att experimentera med nya recept och kryddor, men glöm aldrig att bara sås räcker inte.

info@amoreofsweden.se • January 11, 2016


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *